3 Şubat 2016 Çarşamba

Paylaşılan posta Outlook'ta Gönderilmiş Öğeler klasörüne bir paylaşılan posta kutusundan gönderilen iletiler kaydedilmez.

Paylaşılan posta Outlook'ta Gönderilmiş Öğeler klasörüne bir paylaşılan posta kutusundan gönderilen iletiler kaydedilmez.

Çözüm Microsoft tarafında aşağıdaki gibidir ;

SORUN
Microsoft Outlook 2010'i veya sonraki bir sürümünü kullanıyorsanız ve bir paylaşılan posta kutusundan başka bir kullanıcı adına veya başka bir kullanıcı olarak e-posta iletileri gönderme izni atanmış varsayılmaktadır. Ancak, kullanıcı adına veya başka bir kullanıcı bir ileti gönderdiğinizde, gönderilen iletiyi paylaşılan posta Gönderilmiş Öğeler klasörüne kaydedilmez. Bunun yerine, posta kutunuzun Gönderilmiş Öğeler klasörüne kaydedilir.
NEDEN
Office 365'te paylaşılan posta kutuları bir lisans gerektirmeyen ve bağımsız bir posta kutusu olarak Outlook'a eklenemiyor. Paylaşılan bir posta kutusuna oturum açamazsınız. Bunun yerine, kendi posta kutusu için oturum açın ve paylaşılan posta açmak sonra. Göndermek veya paylaşılan bir posta kutusundan yeni bir iletiyi yanıtladığınızda, Outlook otomatik olarak gönderen veya gönderenin hesabından yanıtlar. Bu nedenle, ileti gönderenin posta kutusu Gönderilmiş Öğeler klasöründe depolanır.
ÇÖZÜM
Önemli Bu bölümdeki adımları dikkatlice izleyin. Kayıt defterini hatalı bir şeklide değiştirirseniz önemli sorunlar oluşabilir. Sorun durumunda, değişiklik yapmadan önce geri yüklemek üzere kayıt defterini yedekleyin.

Bu soruna geçici bir çözüm için aşağıdaki yöntemlerden birini kullanın.

Yöntem 1: Outlook istemcisinde DelegateSentItemsStyle kayıt defteri değerini ayarlayın

Not: Outlook düzgün çalışması için bu seçeneği için önbelleğe alınmış modunda çalışacak şekilde yapılandırılmış olması gerekir. Daha fazla bilgi için aşağıdaki Microsoft Bilgi Bankası makalesine bakın:

2703723 DelegateSentItemsStyle kayıt defteri değerini kullandığınızda e-posta Kutusu'nda kalır

Outlook 2010 çalıştırıyorsanız, 14 Aralık 2010 tarihli Outlook 2010 düzeltme paketini yükleyin. Daha sonra aşağıdaki adımları izleyin. 

Bu düzeltme paketi hakkında daha fazla bilgi için aşağıdaki Microsoft Bilgi Bankası makalesine bakın:

Outlook 2010 düzeltme paketi (outlook-x-none.msp) 2459115 Açıklama: 14 Aralık 2010

Not: Outlook 2013 veya sonraki bir sürümünü çalıştırıyorsanız, herhangi bir düzeltme yüklemek zorunda değilsiniz.

  1. Başlat' ı tıklatın, Çalıştır' ı tıklatın, regedityazın ve Tamam' ı tıklatın.
  2. Bulun ve aşağıdaki kayıt defteri alt anahtarını bulup tıklatın:

    HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\x.0\Outlook\Preferences
    Not: Office sürümünüzü x.0 yertutucusu (16,0 Office 2016, 15,0 = Office 2013, 14.0 = Office 2010 =).
  3. Düzenle menüsünden Yeni'nin üzerine gelin ve sonra da DWORD Değeri'ni tıklatın.
  4. DelegateSentItemsStyleyazın ve Enter tuşuna basın.
  5. DelegateSentItemsStylesağ tıklatın ve sonra Değiştir' i tıklatın.
  6. Değer verisi kutusuna  1 yazın ve Tamam'ı tıklatın.
  7. Kayıt Defteri Düzenleyicisinen Çıkış yapın.

Yöntem 2: posta kutusu iletinin bir kopyasını paylaşılan posta Gönderilmiş Öğeler klasörüne Exchange çevrimiçi veya şirket içi Exchange Server kaydetmek için yapılandırmak


Exchange Online Office 365 veya Exchange Server 2013 toplu güncelleştirme 9 veya sonraki güncelleştirme

Exchange Server 2013 için Toplu Güncelleştirme 9, Yöneticiler için bir ileti kopyalanır Gönderilmiş Öğeler klasörünü yapılandırma sağlayan yeni bir özellik kullanıma sunmuştur. Daha fazla bilgi için bkz: daha çok denetim Gönderilmiş öğeler paylaşılan posta kutuları kullanarak istediğiniz Exchange Blog -?.

Exchange Server 2010 Service Pack 2 güncelleştirme paketi 4 veya daha sonraki güncelleştirme

Gönderilmiş Öğeler klasörü, ileti kopyalanır yapılandırmak için yeni bir Exchange PowerShell cmdlet'i Exchange Server 2010 Service Pack 2 için güncelleştirme toplaması 4 başlamıştır. Bu yeni özellik, Exchange Server çalıştıran sunucu tarafından işlendiğinden, Outlook'u Çevrimiçi modda yapılandırılabilir veya Önbelleğe Alınmış Exchange Modu'nu. Ancak, yalnızca Outlook DelegateSentItemsStyle kayıt defteri değeri devre dışı bırakılırsa bu özelliği çalışır.

Set-MailboxSentItemsConfiguration cmdlet'i hakkında daha fazla bilgi için aşağıdaki Microsoft Bilgi Bankası makalesine bakın:

2632409 "Farklı Gönder" ve "adına gönder" izni kullanılarak gönderilen iletileri yalnızca bir Exchange Server 2010 ortamında gönderen Gönderilmiş Öğeler klasörüne kopyalanır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder